כרמל – רכב קרבי משוריין של העתיד: פיתוח ישראלי חדש
הציוד הצבאי של ישראל מאופיין ביעילות גבוהה וכן בנוחות השימוש. בעת הפיתוח של הכרמל, המהנדסים הישראלים נותרו נאמנים לעצמם ויצרו מערכת ברורה ופשוטה לשליטה ברכב על בסיס בינה מלאכותית. כרמל הוא רכב קרבי משוריין של העתיד בעל ממשק "אדם-מכונה".
"כרמל" הן ראשי תיבות של "כלי רק"ם מתקדם ליבשה"
ראשית ישראל הפתיעה את העולם עם טנק המרכבה הייחודי, אך לא עצרה בכך. המדינה ממשיכה לפתח סוגים חדשים של כלים צבאיים. הרק"ם החדש המבוסס על פלטפורמת כרמל הוא יחסית קומפקטי, קל, מהיר, פשוט לתפעול ותחזוקה, וחשוב מכל, מותאם ללחימה בתנאים עירוניים.
הרכב המשוריין מהדור החדש ייבדל מהותית מטנק המרכבה. הכרמל ישמש בתור פלטפורמה לנגמ"ש ויחליף את הדור הנוכחי של רכב ההנדסה פומ"ה. זהו הרכב הראשון שפותח במיוחד לניהול לוחמה בשטח בנוי. ורכב קרבי מיוחד מסוג זה ראוי למרב תשומת הלב, כפי שרואים בפועל.
רכב זה ייחודי בכך שיש בו 2 אנשי צוות בלבד, ואת מקומו של השלישי תופסת בינה מלאכותית, שתספק לצוות שדה ראייה ל-360° ותסמן מטרות אויב באופן אוטומטי. הבינה המלאכותית מסוגלת לקחת על עצמה את תפקידו של הנהג ולהוביל את הרכב למקום בטוח או לבצע תפקיד של כוון ומפעיל הנשק. יתר על כן, הרק"ם יכול לפעול באופן עצמאי כאשר מופעל מצב של רכב בלתי מאויש. רוב הפונקציות נשלטות באמצעות פקודות קוליות או חיישנים.
בהתחשב בכך שלרוב החיילים הסדירים יש כישורי גיימינג, בתור אמצעי שליטה, במקום הגה ודוושות, יש שלט XBox אפקטיבי ופשוט. מספר מסכי מגע גדולים של מערכת הראות המקיפה מציגים מידע ממצלמות וידאו, לידארים ומכ"מים.
על פיתוח הרכב הקרבי המבטיח עובדות שלוש מהחברות הביטחוניות הגדולות בישראל – התעשייה האווירית, רפאל ואלביט מערכות. תאגיד רפאל מציע את "הקוקפיט השקוף", חברת אלביט מציעה תצוגת קסדה עילית ותע"א תדאג לשילוב של שתי המערכות.
משקלו של הרק"ם הוא כ-32 טון, מאחר ואין לו שריון חזק כמו במרכבה, הוא יצויד במערכות הגנה אקטיבית של הדור החדש המתקדמות ביותר בעולם. יותר מכך, כרמל יהיה מוגן היטב מפני מתקפות סייבר אפשריות.
בתא הצוות יהיה מקום ללוחם נוסף, שתפקידו להפעיל מל"ט או רכב רובוטי קרקעי, או לשלוט בנשק ארוך טווח אם הרק"ם מצויד בו. ברכב הפיקוד איש הצוות השלישי יהיה מפקד המחלקה או הפלוגה.
הכרמל יצויד במערכת הנעה היברידית, כאשר הסוללות יוכלו לספק חשמל למערכות האלקטרוניות של הרק"ם לזמן ארוך בעת כיבוי המנוע הראשי. כרגע לא ידוע כמעט שום דבר אודות הגרסאות והפרטים הטכניים. מדובר ברכב חדש, בינתיים הכל מסווג כסודי.
פיתוח הרק"ם צפוי להסתיים בעוד מספר שנים. במשרד הביטחון הישראלי והתעשייה הצבאית מצפים כי מבחני הרכב הקרבי החדש יימשכו בעשור הקרוב. כרמל ייכנס לשירות בערך עד 2025 –2027.