פוקסטרון (באנגלית Foxtron) היא יצרנית רכב העוסקת בייצור מכוניות חשמליות. זהו מותג משותף של שתי חברות חזקות מטייוואן. הוא נוסד בשנת 2020 על-ידי יצרנית האלקטרוניקה והספקית לאפל הגדולה ביותר בעולם, HonHai, הידועה יותר תחת הסימן המסחרי Foxconn וחברת הרכב Yulon Motor עם מותג רכב משלה בשם Luxgen הפועל מאז שנת 2007 בעו
פוקסטרון. איום על טסלה מטייוואן
AUTOBOOM

פוקסטרון. איום על טסלה מטייוואן

פוקסטרון. איום על טסלה מטייוואן

פוקסטרון (באנגלית Foxtron) היא יצרנית רכב העוסקת בייצור מכוניות חשמליות. זהו מותג משותף של שתי חברות חזקות מטייוואן. הוא נוסד בשנת 2020 על-ידי יצרנית האלקטרוניקה והספקית לאפל הגדולה ביותר בעולם, HonHai, הידועה יותר תחת הסימן המסחרי Foxconn וחברת הרכב Yulon Motor עם מותג רכב משלה בשם Luxgen הפועל מאז שנת 2007 בעוד שלפוקסטרון כבר 5 דגמים משלה הנקראים באופן הבא: מודל + אות מהאלפב"ית הלטיני. מזכיר לכם משהו?... בכל מקרה, אם החלטתם שזהו עוד איום נוסף על טסלה, רק הפעם מטייוואן, אז זה לא לגמרי נכון.

פוקסטרון. מרכב, צורה.

העניין הוא שפוקסטרון הוא מותג לא שגרתי: אף אחד מהרכבים החשמליים לא מיועד למכירה לצרכן הסופי. מדובר ברכבים המיועדים להדגים את היכולות של החברה ללקוחות פוטנציאליים של מותגים גדולים, שיוכלו להזמין ייצור של מכוניות על בסיס דגמים אלו תחת מותגים משלהם. החברה מתכוונת לשחזר את הדרך שעברה עם אפל: להרכיב רכבים חשמליים עבור הלקוחות, החל מהשאסי, על מנת שהם ימכרו אותם בתור רכבים משלהם.

תחילת העבודה

Foxtron Model C ‏2022. הרכב מכונית. רכב שטח 5 דלתות, 1 דור
בשנת 2020 פוקסקון הציגה פלטפורמה מודולרית משלה בשם MIH.

הכל התחיל מכך שבשנת 2020 פוקסקון הציגה פלטפורמה מודולרית משלה בשם MIH (ראשי תיבות Mobility in Harmony – "ניידות בהרמוניה") עם קוד פתוח. על מנת שנס הטכנולוגיה הזה לא יילך לבזבוז, הוקם מותג רכבים חשמליים Foxtron, שבחסותו התחילו נלעבוד מומחי ה-IT של פוקסקון יחד עם חברת Yulon Motor. למה דווקא איתה? כיוון שהיצרנית הטיוואנית הזאת צברה שנים רבות של ניסיון בהרכבה חוזית של רכבים ממותגים ידועים: החל משנות ה-60, מפסי הייצור של Yulon Motor ירדו דגמי קרייזלר, מיצובישי, ניסאן ומרצדס-בנץ. בנוסף לכך, לחברה יש מותג רכב משלה בשם Luxgen, שאף מייצא את המוצרים שלו למספר מדינות.

Yulon Motor Logo
Yulon Motor. יצרנית הרכב הגדולה ביותר בטייוואן נכון לשנת 2010, יולון ידועה בייצור חוזי של מכוניות ניסאן.

באוקטובר 2021 פוקסטרון כבר הציגה את שלושת הרכבים החשמליים הראשונים שלה. וכולם מסוגים שונים: הקרוסאובר מודל C, אוטובוס מודל T ומכונית במרכב סדאן מודל E שעיצובה פותח על-ידי הסדנה האיטקלית המפורסמת Pininfarina. דרך אגב, האוטובוס כבר מיוצר בכמויות קטנות. לאחר שנה, באוקטובר 2022, התקיימה הצגה של שני דגמים חדשים – מודל B בצורת מרכב האצ'בק 5 דלתות (אולם החברה ממצבת אותו בתור קרוסאובר עירוני) וטנדר מודל V. בשני המקרים לא הוצגה הגרסה הסופית, אלא גרסת טרום-הייצור המדגימה את המאפיינים הכללים של הרכבים.

קו הדגמים

פוקסטרון מודל B

הרכב החשמלי העירוני הזה אמור להפוך לגלובלי: לשווקים העיקריים נחשבים סין, אירופה וארה"ב. פוקסטרון מודל B מצוידת במנוע חשמלי אחד בהספק 230 כ"ס, טווח הנסיעה המוצהר עומד על 450 ק"מ (שיטת החישוב לא צוינה), זמן ההאצה מ-0 ל-100 קמ"ש הוא 6,6 שניות. המימדים של דגם ההאצ'בק החשמלי: אורך 4,300 מ"מ, רוחב 1,865 מ"מ, גובה 1,530 מ"מ, בסיס גלגלים 2,800 מ"מ. מקדם הגרר – 0,26. האווירודינמיקה שופרה בזכות ידיות הדלת הנשלפות ומצלמות במקום מראות הצד. מלפנים ומאחור מותקנים אך ורק פנסי לד ומטריקס. הפנסים האחוריים פועלים כמחוון רמת הסוללה ויכולים להקרין סימונים על הכביש כדי ליידע את הולכי הרגל והנהגים מאחור. בנוסף לכך, יש מגוון רחב של עוזרים אלקטרוניים. הייצור הסדרתי מתוכנן להתחיל בשנת 2023.

פוקסטרון מודל C

הקרוסאובר מודל C כבר הוצג בגרסתו הסופית: בטייוואן הוא נמכר בתור Luxgen n7. בשונה מגרסת הקונספט שלו, לרכב העניקו קווי מתאר פחות אגרסיביים, ידיות דלת מסורתיות ויחידות תאורה שגרתיות יותר. בתא הנוסעים יושמה החלטה עיצובית מקורית: הפאנל הקדמי יחד עם פתחי האוורור הוחבאו בתוך מעין תיבה (כמו במודל B) והותקן מסך מגע ענקי של מערכת המולטימדיה. הדגם מצויד בזוג מנועים חשמליים בהספק כולל של 460 כ"ס, טווח הנסיעה אמור להגיע ל-700 ק"מ. היצרנית הכריזה בגאווה על כך שזמן ההאצה ל-100 קמ"ש הוא 3,8 שניות. פתיחת המכירות תחת המותג Luxgen מתוכננת לתחילת שנת 2023 וכבר הביאה ליצרנית מעל 15 אלף פניות תוך יומיים.

פוקסטרון מודל T

האוטובוס החשמלי מודל T כבר פועל בקווים בינעירוניים בטייוואן. דווח כי המהירות המרבית של הדגם החדש לא תהיה פחות מ-99 קמ"ש. אורך המרכב, בעל צורה של מקבילית, הוא 12 מטר. האוטובוס מסוגל ליישב 50 אנשים. קיבולת הסוללה מאפשרת לאוטובוס לעבור עד 300 ק"מ בין טעינות.

פוקסטרון מודל V

מודל V שהוצג בשנת 2022 הוא לא לגמרי "פוקסטרון": על מרכבו ניתן לראות סמלים של מותג האם Foxconn. מבחינת מימדים הטנדר מתקרב יותר לקטגוריה הבינונית, אולם אורך בסיס הגלגלים שלו הוא מרשים, 3,220 מ"מ. הרכב פותח באופן עצמאי ללא התערבותם של מומחים מצד שלישי. בדומה ל"מודלים" האחרים, הטנדר מצויד במצלמות במקום מראות ובידיות דלת מוסוות. הייצור שלו מתוכנן להתבצע בטייוואן, תאילנד וארה"ב.

פוקסטרון מודל E

על ספינת הדגל בצורת מרכב סדאן, מודל E המשתייכת לקטגורית הפרימיום, ידוע שהעיצוב שלה פותח בשיתוף פעולה עם החברה האיטלקית Pininfarina שנתנה חיים למספר עצום של מרכבים יפים. ההספק של יחידת הכוח העוצמתית עומד על 750 כ"ס, ההאצה מ-0 ל-100 קמ"ש לוקחת 2,8 שניות בלבד, טווח הנסיעה המוצהר הוא 750 ק"מ.

האם הקונספט הבלתי שגרתי של פוקסטרון, לייצר רכבים למותגים אחרים, תביא הצלחה לחברה?
8 קולות