באינפיניטי Q30, הבכורה בתחום האצ'בקים הקומפקטיים מקטגוריה C של Infiniti - החלק היוקרתי של היצרנית היפנית Nissan - מעניקה חוויה עכשווית שמאז 2015. כמבוא לעולם האצ'בקים הקומפקטיים, זהו דגם שמציע הנעה קדמית או כפולה ומתבסס על פלטפורמת הגרסה השלישית של מכונית מרצדס A קלאס. הוא פרי שיתוף פעולה בין Renault-Nissa
אינפיניטי Q30 ‏2015. מרכב, צורה. האצ'בק 5 דלתות, 1 דור
AUTOBOOM

אינפיניטי Q30. שחצן פרובוקטיבי

אינפיניטי Q30 ‏2015. מרכב, צורה. האצ'בק 5 דלתות, 1 דור

באינפיניטי Q30, הבכורה בתחום האצ'בקים הקומפקטיים מקטגוריה C של Infiniti - החלק היוקרתי של היצרנית היפנית Nissan - מעניקה חוויה עכשווית שמאז 2015. כמבוא לעולם האצ'בקים הקומפקטיים, זהו דגם שמציע הנעה קדמית או כפולה ומתבסס על פלטפורמת הגרסה השלישית של מכונית מרצדס A קלאס. הוא פרי שיתוף פעולה בין Renault-Nissan ו-Mercedes-Benz. לאורך שנת 2021, דורו הראשון של האצ'בק הייחודי הזה היה זמין לרכישה בשוק הישראלי. אולם, בקיץ 2019 החליטו להפסיק את ייצור הדגם עקב כיוון הביקוש החלש במשך הזמן.

אינפיניטי Q30 משלב תכונות של האצ'בק, קופה וקרוסאובר. בתור קהל היעד לרכב מציינים לא רק צעירים שרוצים לרכוש רכב קומפקטי מהסגמנט היוקרתי, אלא גם אנשים עד גיל 50. בגדול, הרכב מצטיין בעיצוב מקורי, בנוחות ובהתנהגות כביש טובה (ביחס למרצדס A קלאס).

למתחרים של אינפיניטי Q30 נחשבים ב.מ.וו סדרה 1, אאודי A3, וולו V40 Cross Country. אך בהשוואה לדגמים אלו אינפיניטי מוצע במחיר מעט יותר גבוה. ואפילו קרוב משפחתו A קלאס מוצע במחיר נגיש יותר בגרסאות עם אותם מנועים ואותו גיר רובוטי. אולם רוכשי Q30 כבר מלכתחילה יכולים לצפות לרשימת אבזור בסיסי מרשימה! אם המרווח הגחון הוא עניין עקרוני, כדאי לשים לב לקרוסאובר QX30 הנשען על בסיס ההאצ'בק בגרסת 2 ליטר, לו מרווח גחון מוגדל ל- 202 מ"מ.

דור ראשון

יוצר בין השנים 2015 ל- 2019. גרסה טרום-סדרתית של הדגם הוצגה לראשונה בסתיו 2013, ורכב המוכן לייצור נחשף בתערוכת רכב בפרנקפורט בשנת 2015. ההאצ'בק היוקרתי הקומפקטי נוצר על בסיס פלטפורמת הנעה קדמית MFA תוצרת מרצדס-בנץ. אולם כיול המתלים הינו עבודת אינפיניטי. שורת חטיבות הכוח הושאלה ממרצדס כמו כן, בה נכללים מנועים בנזין בנפח 1,6 (122, 149 ו- 156 כ"ס) ו- 2,0 (211 כ"ס) ליטר, ודגמי דיזל 1,5 (109 כ"ס) ו- 2,2 (170 כ"ס) ליטר. אליהם מצטרפת תיבת 6 הילוכים ידנית או 7 הילוכים רובוטית בעלת שני מצמדים (מיובאים לישראל).

הרכב הסדרתי יצא כמעט זהה לקונספט. על פי רעיון המפתחים, Q30 Concept תוכנן בתור "מיזוג של שלושה סוגי מרכב": הוא צריך להיות ספורטיבי כמו קופה דו-מקומי, מרווח כמו האצ'בק, ולו צריכה להיות תנוחת ישיבה גבוהה כמו לקרוסאובר. פלטפורמת הנעה קדמית MFA מודולארית המשרתת כבסיס לדור החדש של A קלאס וקרוסאובר GLA, שהפכו לבני משפחה הקרובים ביותר של Q30, הינה הטובה ביותר שיכלה להתאים לתפקיד. דרך אגב, פרט לפלטפורמה, למספר לוחות מרכב גם מאפיינים דומים למקבליהם ממרצדס. פלטפורמה מודולארית חדשה אותה חולקים Q30, מרצדס A קלאס וקרוסאובר GLA כוללת תמוכות מקפרסון בסרן הקדמי ומערך רב-חיבורי מאחורה.

מבחוץ

כצפוי, אינפיניטי Q30 שנת 2015/2016 הסדרתי מקביל לאב הטיפוס מבחינות רבות, עם זאת יחידות התאורה והפגושים הפכו מעט פשוטים יותר, בדלתות הותקנו ידיות מסורתיות, שינו גם את המראה הפנימית ואת עיצוב הג'נטים. כמו כן, מוצעת גרסת Sport בעלת פגושים אגרסיביים יותר, חצאיות צד, ג'נטים R19 ומתלים מונמכים ב- 15 מ"מ. באופן כללי, הרכב יצא נועז, אפילו טיפה פרובוקטיבי, עם עיצוב פנסי LED ייחודיים בהשראת צורת עיניים וקווי פיסול מובהקים מקוריים.

מבפנים

בתא הנוסעים של Q30 מצויות תכונות רבות אשר הושאלו מ- A קלאס, בין היתר כפתורי הקונסולה המרכזית, בלוק בקרת האקלים ולוח המחוונים. אמנם, חלק מהאלמנטים שונו: למשל, ידית הילוכים, צג המולטימדיה. נוסף על כך, המותג מדגיש כי בידוד הרעשים בהאצ'בק טוב יותר לפחות ב- 10% (בעת תנועה במהירות 120 קמ"ש) בהשוואה לדגמים המובילים בסגמנט. להשיג זאת הם הצליחו בעזרת מערכת דיכוי רעשים אקטיבית ושימוש נרחב בחומרים מבודדי רעשים.

אבזור

האצ'בק אינפיניטי Q30 שנת 2019 מיובא לישראל בשתי רמות גימור: Luxe ו- Sport. מעבר לפנסי LED אדפטיביים בעלי מערכת שטיפה, חיישני גשם ואור, שבע כריות אוויר, הרכב כולל גם חימום מושבים, מראות, חלונות ומושבים חשמליים, בתור אופציה מוצעים חיישני חנייה אחוריים ומצלמה אחורית, ניטור שטחים מתים, גג זכוכית פנוראמי. בכל הנוגע לאבזור המשותף לכל הגרסאות, אינפיניטי Q30 שנת 2018/2019 מציע אופציות פרימיום הבאות: מראות בעלות אורות איתות נוספים, הגה רב-תכליתי עם כוונון לגובה ולעומק, משענות יד מפרידות בשתי השורות, מושבים קדמיים חשמליים עם חימום, כניסה ללא מפתח, בקרת אקלים מפוצלת, צג רב-תכליתי בלוח המחוונים, מסך מגע 7 אינץ', בלוטוס, מזגן והרבה מעבר לכך.

קיימות שלוש גרסאות הנבדלות באבזור נוסף: City Black, Cafe Teak ו- Gallery White.

  • City Black מצוידת בג'נטים R18 בעיצוב מיוחד, תא הנוסעים מרופד בעור נאפה ואלקנטרה, מושבי בד עם תפרים סגולים, הרחבות כנפיים בגימור מבריק, מראות צד כסופות ותאורת LED בתא הנוסעים.
  • Cafe Teak מציעה מערכת שמע Hi-Fi Bose בת 10 רמקולים 350 וואט, מערכת ניווט In Touch אינטראקטיבית עם מידע אודות מצב תנועה, גג פנוראמי ומערכת סיוע בחנייה. מושבים בצבע שחור-חום עם תפרים שחורים.
  • Gallery White יכולה להשוויץ בג'נטים בעלי פרטי עיטור אדומים וריפוד פנים לבן עם תפרים אדומים. גרסה זו מכילה את כל האבזור אותו מציעה Café Teak, כולל פתח לתיק סקי.

בטיחות

מבחנים שביצעה הועדה האירופאית לדירוג רמת בטיחות רכבים בשנת 2015 שייכו את אינפיניטי Q30 למספר הרכבים הבטוחים ביותר עם ציון מרבי של חמישה כוכבים. מומחים העריכו את רמת ההגנה הגבוהה על הולכי רגל – 91%. על מערכות עזר האלקטרוניות ההאצ'בק צבר 81 נקודות.

למפרט האבזור של Q30 נכנסות מערכות כגון ABS עם שסתום נפרד בכל גלגל, חלוקת עוצמת בלימה EBD, סיוע בבלימת חירום, מערכת למניעת התנגשות, בקרת יציבות דינאמית ובקרת סחרור, בקרת סטייה מנתיב, בקרת לחץ בצמיגים ואפילו סיוע בזינוק בעליה. ברמות גימור יקרות יותר נוכחות מצלמות היקפיות, מערכת ניווט, מערכת חכמה לסיוע בחנייה.

בידוד רעשים במכונית — עד כמה חשוב בשבילכם?
2 קולות