צ'אנגאן שנלאן SL03 זהו רכב חשמלי בצורת מרכב ליפטבק מאת שנלאן, תת המותג של החברה הסינית צ'אנגאן המתמקד ברכבים חשמליים. עבור הדגם הכינו שלושה סוגים של יחידות כוח: חשמלית על סוללות, היברידית טורית וחשמלית על בסיס מימן עם גנרטור אלקטרוכימי. הרכב הוצג לראשונה בסתיו של 2021 בתור קונספט בשם צ'אנגאן C385 ובימי הסתיו האחרוני
צ'אנגאן שנלאן SL03. ליפטבק החלומות החשמלי
AUTOBOOM

צ'אנגאן שנלאן SL03. ליפטבק החלומות החשמלי

צ'אנגאן שנלאן SL03. ליפטבק החלומות החשמלי

צ'אנגאן שנלאן SL03 זהו רכב חשמלי בצורת מרכב ליפטבק מאת שנלאן, תת המותג של החברה הסינית צ'אנגאן המתמקד ברכבים חשמליים. עבור הדגם הכינו שלושה סוגים של יחידות כוח: חשמלית על סוללות, היברידית טורית וחשמלית על בסיס מימן עם גנרטור אלקטרוכימי. הרכב הוצג לראשונה בסתיו של 2021 בתור קונספט בשם צ'אנגאן C385 ובימי הסתיו האחרונים של שנת 2022 החל הייצור ההמוני של הדגם. המשלוחים של שנלאן הראשון התחילו ברבעון השלישי של 2022. בואו נברר מה מציע ליפטבק החלומות החשמלי.

הרכב הוצג לראשונה בסתיו של 2021 בתור קונספט בשם צ'אנגאן C385.

תחת המותג שנלאן הולכים לייצר רכבים עם סוגים שונים של יחידות כוח מחושמלות. פירוש המילה "Shenlan" הוא "כחול כהה". בסין זהו צבע האביב והקדמה, לשם כזה בבירור יש חשיבות. ראשית, המותג נרשם במרץ, שנית, זהו הצבע של לוחות השמש הסולאריות. הדגם הראשון של המותג הוא SL03 במרכב ליפטבק.

מעניין

עיצוב חיצוני

הדגם הבכור של שנלאן, SL03, מבוסס על הפלטפורמה המודולרית EPA1 שפותחה במיוחד לרכבים של המותג הזה, שנלאן חולק אותה עם דגם הליפטבק צ'אנגאן Uni-V. עם זאת, לרכבים של תת המותג החשמלי פריסה שונה של המכלולים מה שמאפשר לקבל בסיס גלגלים באורך מ-2,800 עד 3,000 מ"מ. SL03 הוצב באמצע עם בסיס גלגלים באורך 2,900 מ"מ. מימדי הרכב: אורך 4,820 מ"מ, רוחב 1,890 מ"מ, גובה 1,480 מ"מ.

לשנלאן SL03 החדש העניקו עיצוב אגרסיבי וצללית נמרצת וצמודה לקרקע. הוא מזכיר את "קרוב המשפחה" Uni-V בקווי המתאר, בפנסי הלד הקדמיים הצרים ובפנסים האחוריים. נראים מעניין אורות היום בצורת שלושה עלעלים בגדלים שונים. הרכב קיבל דלתות נטולות מסגרת עם ידיות מוסוות, גג זכוכית משופע ו"סנפיר" על מכסה תא המטען. עיצוב הג'נטים בקוטר R19 מזכיר בצורתו פרח. מרכיבי העיצוב ש"שהושאלו" מהטבע (עלעלי אורות היום, ג'נטים בצורת פרח, הסנפיר מאחור) משתלבים באופן מדויק בעיצוב הטכנולוגי ומעניקים לו מקוריות.

חלל הפנים

תא הנוסעים של הרכב יכול להפתיע במסך מולטימדיה בגודל "14,6 המסתובב ימינה-שמאלה ב-15 מעלות, מספיק רק להושיט יד ומנגנון הסרוו יסובב את המסך לכיוון הנהג או הנוסע. השליטה בתמסורת מתבצעת באמצעות המנוף הימני מאחורי ההגה. על הטונל המרכזי ממוקמת משענת יד זחיחה שמתחתיה מוסתרים מחזיקי כוסות. בהתחשב בכל הדברים הללו, תצוגת העילית שנכללת במפרט האבזור הבסיסי כבר נראית די רגיל.

מפרט האבזור של דגם הליפטבק החשמלי הוא פשוט מדהים: כפי שכבר צוין, תצוגה עילית נכללת כבר בגרסה הבסיסית, בתור האופציות מוצעות מערכת חניה אוטונומית ובקרת שיוט אדפטבית. בעתיד יופיע אוטופיילוט רמה 3 שכבר מותקן בדגם צ'אנגאן Uni-T.

יחידות הכוח

צ'אנגאן שנלן SL03 החדש יצא ישר בשתי גרסאות. כל אחת מצוידת במנוע חשמלי בסרן האחורי, הבסיסית 218 כ"ס. הסוללה בקיבולת 58 קוט"ש מספקת טווח נסיעה של 515 ק"מ (לפי השיטה הסינית CLTC). בגרסה השנייה המנוע מפיק כבר 258 כ"ס ומותקנת סוללה בקיבולת 78 קוט"ש. מכונית כזאת מאיצה ל-100 קמ"ש תוך 5,9 שניות ועוברת 712 ק"מ בין טעינות.

מאוחר יותר תצטרף להיצע גרסה היברידית טורית שתצויד במנועי חשמלי בהספק 258 כ"ס בשילוב עם מנוע בנזין בהספק 95 כ"ס וסוללה בקיבולת 30 קוט"ש. טווח הנסיעה של ההיבריד – עד 1,200 ק"מ. באשר לגרסת המימן, ידוע שהיא תקבל גנרטור אלקטרוכימי, טווח הנסיעה יהיה עד 700 ק"מ.

האם לדעתכם SL03 יגיע לישראל?
12 קולות