רק בשנת 2020 בישראל נמכרו מעל 700 יחידות של MG ZS EV. המקורות של הלהיט החשמלי האנגלי-הסיני טמונים בבריטניה, אך ארץ המוצא שלו היא סין. הדגם השתרש בשוק הישראלי והפך לאחד מהרכבים החשמליים הפופולריים ביותר. זוהי "הסנונית החשמלית" הראשונה עם היקף מכירות מכובד. כמובן, לאחר שהגיעו אלינו טסלה וגיאומטרי, תת המותג החשמלי ש
MG ZS EV. הלהיט חשמלי האנגלי-הסיני
AUTOBOOM

MG ZS EV. הלהיט חשמלי האנגלי-הסיני

MG ZS EV. הלהיט חשמלי האנגלי-הסיני

רק בשנת 2020 בישראל נמכרו מעל 700 יחידות של MG ZS EV. המקורות של הלהיט החשמלי האנגלי-הסיני טמונים בבריטניה, אך ארץ המוצא שלו היא סין. הדגם השתרש בשוק הישראלי והפך לאחד מהרכבים החשמליים הפופולריים ביותר. זוהי "הסנונית החשמלית" הראשונה עם היקף מכירות מכובד. כמובן, לאחר שהגיעו אלינו טסלה וגיאומטרי, תת המותג החשמלי של הענקית הסינית ג'ילי, התחרות נהייתה קשה יותר. עם זאת, בשנת 2021 כבר נמכרו 1,548 יחידות של MG ZS EV. נחשוף את סוד הפופולריות של הקרוסאובר החשמלי, נברר מהם היתרונות והחסרונות.

המחיר של MG ZS EV דור ראשון (שנת דגם 2017) החדש בישראל מתחיל מ-129,418 ₪. הקרוסאובר המעודכן אחרי מתיחת פנים שנת 2021 מוצע במחיר מ-144,981 ₪.

חשוב

היתרונות

  • חלל פנימי ואבזור

MG ZS EV החשמלי מורכב בסין, באותו המפעל שבו מיוצרים הדגמים של פולקסווגן ואאודי. זהו יתרון מובהק. לא מפתיע שבתוך תא הנוסעים ניתן לפגוש מרכיבים מהדגמים של המותגים המוזכרים לעיל. הבעלים מציינים שתא הנוסעים הוא בגדול נוח ומדגישים את מפרט האבזור המכובד שכולל גג פנורמי.

  • מרווח

למרות המידות הצנועות של המרכב, המרווח בתא הנוסעים הוא די נדיב, מאחורה יוכלו להתיישב בחופשיות שני נוסעים: יש מספיק מרווח מעל הראש וקצת מול הברכיים. באשר לתא המטען, הוא מציע קיבולת של 500 ליטר שזוהי תוצאה טובה בקטגוריה הקומפקטית. תא מטען גדול עם ארגונית מתחת לרצפה בשביל מטען וכבלים הוא יתרון חד-משמעי.

  • טווח נסיעה

גרסת הדור הראשון צוידה בסוללה בקיבולת 45,6 קוט"ש שסיפקה טווח נסיעה של 263 ק"מ. לפי הביקורות של הבעלים זה הספיק כדי לנסוע לעבודה מבלי לדאוג לטעינה במשך כמה ימים.

  • עלות השימוש והתחזוקה
אם. ג'י. / MG ZS ‏2017. מרכב, צורה. רכב שטח 5 דלתות, 1 דור

עלות השימוש היא צנועה במיוחד בהשוואה לרכבים עם מנוע בנזין.

  • דינמיקה

הקרוסאובר החשמלי מציע דינמיקה טובה הן במהלך האצה והן בזמן הבלימה. בזמן הנהיגה הוא שקט.

החסרונות

MG ZS 2017. מושבים אחוריים. רכב שטח 5 דלתות, 1 דור
רבים לא אוהבים את ריפוד המושבים מעור מלאכותי
  • לחסרונות אפשר לשייך את מערכת ההפעלה היבשה, אבל אותה ניתן לעדכן אם נגשים באופן אישי לסוכנות.
  • הרבה לא מתחברים לריפוד של המושבים מעור מלאכותי למרות שהחומר עצמו הוא איכותי, אולם אחרי 15 דקות בשמש בלתי אפשרי לשבת על המושב.
  • יש תלונות גם על מכשיר הטעינה: הזרם המרבי הוא 8,6A, למרות שאמור להיות 10A. הבעיה נפתרת אם קונים בלוק אחר בחנות אונליין הסינית שמציג את זרם הטעינה, את המתח, את ההספק, את הזמן ואת מידת הטעינה.
  • בין החסרונות בתוך תא הנוסעים מציינים את התחושה העמומה של משהו זול, שנובעת מחומרי גימור לא יקרים ומהרכבה לא מושלמת.

מתיחת פנים שנת 2021

בינואר 2022 בישראל התחילו המכירות של MG ZS EV החדש לאחר מתיחת פנים: המודרניזציה יצאה רצינית. השיפורים העיקריים נגעו ביחידות הכוח, מטרתם הייתה להגדיל את טווח הנסיעה. הקרוסאובר קיבל סוללות ליתיום-יון חדשות בקיבולת 50,3 ו-69,9 קוט"ש. במקרה הראשון מותקן מנוע בהספק 177 כ"ס וטווח הנסיעה עומד על 320 ק"מ. צריכת האנרגיה הממוצעת היא 173 וואט לשעה (לפי תקן WLTP). סוללת 69,9 קוט"ש מגיעה עם מנוע חשמלי בהספק 156 כ"ס. גרסה כזו מציעה טווח נסיעה של עד 440 ק"מ, צריכת החשמל הממוצעת מגיעה ל-178 וואט לשעה. בהשוואה לדגם הקודם זמן התאוצה מ-0 ל-100 קמ"ש התארך באופן לא משמעותי, כעת 8,6 במקום 8,2 שניות. במקביל לעדכון חלק המרכב בחזית הרכב, MG ZS EV שנת 2022 קיבל פנסי לד שהיו מאוד חסרים לבעלי הדגם בגרסת טרום-העדכון.

אהבתם את הרכב?
32 קולות