Aspark Owl היא מכונית-מגה המיוצרת בכמות מוגבלת בעלת יחידת כוח חשמלית המפיקה עוצמה פנטסטית – מעל 2,000 כ"ס. זוהי המכונית הראשונה מהקטגוריה שפותחה ביפן. הקונספט של המכונית המטורפת הופיע עוד בשנת 2017 בתצוגת הרכב בפרנקפורט. כבר אז היה ברור שה"ינשוף" ("Owl" – ינשוף באנגלית) עתיד לנצח בתחרויות שונות על מהירות ועוצמה. גרס
Aspark Owl. המהירה ביותר בעולם
AUTOBOOM

Aspark Owl. המהירה ביותר בעולם

Aspark Owl. המהירה ביותר בעולם

Aspark Owl היא מכונית-מגה המיוצרת בכמות מוגבלת בעלת יחידת כוח חשמלית המפיקה עוצמה פנטסטית – מעל 2,000 כ"ס. זוהי המכונית הראשונה מהקטגוריה שפותחה ביפן. הקונספט של המכונית המטורפת הופיע עוד בשנת 2017 בתצוגת הרכב בפרנקפורט. כבר אז היה ברור שה"ינשוף" ("Owl" – ינשוף באנגלית) עתיד לנצח בתחרויות שונות על מהירות ועוצמה. גרסת טרום-הייצור הוצגה בנובמבר 2019 בדובאי ונהייתה זמינה לרכישה רק בעוד כמה שנים. ואז העולם הנדהם השתחווה בפני ה"ינשוף" היפני, שהוכר רשמית בתור המכונית המהירה ביותר בעולם. החברה מתכננת לייצר בסך הכל 50 עותקים עבור לקוחות מכל העולם. המחיר של המכונית מתחיל מ-3,56 מיליון דולר.

הודות לדינמיקה שלה – האצה מ-0 ל-60 מייל/שעה (97 קמ"ש) תוך 1,69 שניות, ל-100 קמ"ש תוך 1,9 שניות ול-300 קמ"ש תוך 10,6 שניות בלבד, Aspark Owl נחשבת למכונית הסדרתית עם ההאצה המהירה ביותר בעולם. המהירות המרבית עומדת על 400 קמ"ש.

השיא

דרך אגב, במיוחד עבורכם ריכזנו את דירוג מכוניות העל החשמליות המהירות ביותר בעולם, שהמהירות המרבית שלהם מסוגלת להפתיע גם את הקהל הכי פחות מתרשם (אנו בטוחים שלא שמעתם על חצי מהן), אבל טסלה מודל S פלייד גם נמצאת שם (במקום ה-10)...

עיצוב חיצוני

כפי שכבר הבנתם, לקח זמן להרכיב את מכונית-העל. היוצרת שלה, החברה היפנית Aspark (מהמילה האנגלית Spark – ניצוץ), נוסדה עוד בשנת 2005 ונכון לשנת 2022 היא מעסיקה 3,000 עובדים. ליצירה היחידה של היפנים עד כה, מכונית המגה המודרנית, יש מין קסם יפני. כל פרט במראה החיצוני שלה עוצב תוך התחשבות במהירות. הדגם צויד בדלתות בלתי שגרתיות הנפתחות קדימה וכלפי מעלה.

החלל הפנימי

תא הנוסעים של Aspark Owl נוצר מחומרים יוקרתיים, אך גם מבפנים הכל נעשה למען המטרה העיקרית – מרוצים. על כך מכריזים מיד שני המושבים בהם הנהג והנוסע כמעט שוכבים, כמו בפורמולה-1. עם זאת, כל "ינשוף" מצויד בבקרת יציבות, בקרת אקלים, ניווט, לוח מחוונים וירטואלי, תאורת אווירה ומצלמות לראות אחורית וצידית. שום מערכות בטיחות אקטיביות מודרניות. בסרטון הפרסומת מאחורי ההגה של המכונית יושבת אישה, תחילה היא מקיפה במכונית המגה את מסלול המרוצים ולאחר מכן (מבלי להוריד מהירות) נוסעת בה הביתה בכביש רגיל. כך שתשמח גם הפרקטיות של המכונית המדהימה.

יחידת כוח

אספארק Owl ‏2020. מנוע. קופה, 1 דור

המכונית החשמלית המטורפת מצוידת בסוללה בקיבולת 64 קוט"ש המספקת טווח נסיעה של כ-400 ק"מ. הסוללה מעבירה אנרגיה לארבעה מנועים (שניים מלפנים ושניים מאחור) המפיקים ביחד 2,102 כ"ס ו-2,000Nm. המספרים גבוהים ממה שדווח במקור בשנת 2019 כאשר המכונית הוכרזה לראשונה. ואפילו כלל לא חבל שטווח הנסיעה של Aspark Owl הוא נמוך ממה שתוכנן בהתחלה. סוללת הליתיום-יון נטענת תוך 80 דקות.

Rimac Nevera 2021. מתחרה ישיר של Aspark Owl.

המתחרים הישירים של "הינשוף" הם קרוס-הקופה דראקו-דרגון בעל ארבעה מנועים חשמליים בהספק כולל של 2,026 כ"ס, קופה דו-הדלתי רימאץ נברה עם 4 מנועים חשמליים בהספק כולל של 1,914 כ"ס ומכונית הקופה החשמלית לוטוס אוויה, המכונית הסדרתית הראשונה עם הספק מעל 2,000 כ"ס.

השוואה
בחירתכם: הינשוף או משהו אחר מאותה הליגה?
25 קולות