בספטמבר 2022, לראשונה בהיסטוריה בת ה-75 שנים של החברה, נחשף הקרוסאובר הראשון של פרארי. "הסוס הגזעי" מאורוות מרנלו, כפי שהבטיחו, יצא באמת בלתי שגרתי. אי-אפשר לתאר אותו טוב יותר מהיצרנים עצמם: "כתוצאה מ-75 שנות מחקר מתקדם, פרארי יצרה רכב מיוחד במינו – התגלמות ה-DNA של "הסוס הגזעי המפזז", שבה הביצועים, התנהגות הכבי
הקרוסאובר הראשון של פרארי. "גזע טהור"
AUTOBOOM

הקרוסאובר הראשון של פרארי. "גזע טהור"

הקרוסאובר הראשון של פרארי. "גזע טהור"

בספטמבר 2022, לראשונה בהיסטוריה בת ה-75 שנים של החברה, נחשף הקרוסאובר הראשון של פרארי. "הסוס הגזעי" מאורוות מרנלו, כפי שהבטיחו, יצא באמת בלתי שגרתי. אי-אפשר לתאר אותו טוב יותר מהיצרנים עצמם: "כתוצאה מ-75 שנות מחקר מתקדם, פרארי יצרה רכב מיוחד במינו – התגלמות ה-DNA של "הסוס הגזעי המפזז", שבה הביצועים, התנהגות הכביש והנוחות מתקיימים בהרמוניה מושלמת". לכן הדגם החדש נקרא Purosangue, שפירושו מאיטלקית "גזע טהור".

בסרטון: פרארי פורוסנגווה 2022 שנת. ג'יפ.

לתחילת המכירות תצטרכו לחכות עד אביב של שנת 2023. למרות המחיר הגבוה (כ-390 אלף יורו), כמות החושקים להמיר את הסכום הזה בפרארי החדשה היא גדולה. עם זאת, היצרנית הזהירה כי Purosangue יתפוס לא יותר מ-20% בהיקף המכירות, כדי להקפיד על בלעדיות המותג גם עם קו הדגמים המורחב.

חשוב

עיצוב חיצוני

זהו הדגם הראשון של פרארי עם חמש דלתות, חלונות ללא מסגרת ודלתות אחוריות נפתחות לכיוון הנגדי. הן מצוידות במנגנון חשמלי: הדלתות נפתחות ונסגרות בלחיצת כפתור. הדגם מוצב בתור קרוסאובר, אבל אי אפשר להגיד שהוא נראה כמו קרוסאובר: פרארי Purosangue החדשה נראית כמו האצ'בק עם גג מוגבה, מרווח הגחון לא עולה על 183 מ"מ. הרכב ירש את כל התווים האופייניים ל"סוסים הגזעיים" מה"אורווה" של פרארי, אך נראה לקוני וקפדני. המימדים שלו הם די מכובדים: אורך 4,973 מ"מ, רוחב 2,028 מ"מ, גובה 1,589 מ"מ, בסיס גלגלים 3,018 מ"מ. מקדימה מותקנים גלגלים בקוטר 22 אינץ', מאחור 23 אינץ'.

עיצוב פנימי

פרארי Purosangue שנת 2022/2023 מכילה 4 מקומות בגודל מלא בתא הנוסעים, ארבעת המושבים הם נפרדים ומצוידים בכוונון חשמלי. בדומה למכוניות פרארי אחרות, על ההגה נמצא בורר מצבי הנהיגה "מנטינו" והשליטה בפנסים, באיתותים ובתמסורת מתבצעת באמצעות בוררים מיניאטוריים על הקונסולה המרכזית. הרכב לא צויד במערכת מולטימדיה עם מסך סטנדרטי, אבל כן יש מסך בגודל 10,2 אינץ' שמותקן מול עיני הנוסע הקדמי. נפח תא המטען הוא מאוד לא אופייני למותג האיטלקי, 487 ליטר. משענות הגב של המושבים האחוריים מתקפלות באמצעות מנגנון חשמלי. דרך אגב, הדגם החדש קיבל את מערכת השמע העוצמתית ביותר בתולדות החברה.

יחידות כוח ושאסי

פרארי Purosangue החדשה צוידה במנוע שהותקן בפרארי ה"סופר-מהירה" 812 Superfast, מכונית הספורט הזו מוצעת בישראל אפילו בגרסה העוצמתית ביותר 812 Competizione שאפילו יותר מהירה מה"סופר-מהירה". המנוע האטמוספרי בנפח 6,5 ליטר עם 12 צילינדרים כולל הזרקה ישירה ומערכת סיכה עם עוקה יבשה, בהתאם למסורות ה"טהורות" של פרארי. דווקא על כך מרמז השם של הדגם החדש. מנוע ה-V12 מפיק הספק אדיר של 725 כ"ס ומומנט של 716Nm, בעוד ש-80% מהמומנט זמינים כבר ב-2,100 סל"ד והסל"ד המרבי הוא 8,250. מדובר בעוצמת שיא בשביל פלח הקרוסאוברים הספורטיביים המפוארים, כך "גזע טהור" עקף את אסטון מרטין DBX 707 שהחזיק בשיא לתקופה קצרה.

פרארי Purosangue 2022. מנוע. רכב שטח 5 דלתות, 1 דור

המנוע ממוקם בחלק הקדמי, מה שמעניק מרווח מכובד בתא הנוסעים, הוא הותקן קרוב יותר לבסיס הגלגלים. התיבה היא רובוטית כפולת-מצמדים, בעלת 8 הילוכים, היא מותקנת בסרן האחורי לטובת יחס חלוקת המשקל של 49:51 בין הסרנים. הקרוסאובר מצויד במערכת הנעה כפולה עם תיבה דו-הילוכית אישית לגלגלים הקדמיים. את התפקיד של הדיפרנציאל ממלאות חבילות מצמדים השולטות במומנט בכל אחד מהגלגלים הקדמיים. הרכב קיבל מערכת מתלי אוויר חדשנית עם מצבים שונים הנקראים FAST (Ferrari Active Suspension Technology). בולמי הזעזועים שלה הנשלטים באופן אלקטרוני מפחיתים את זווית הגלגול כדי שהקרוסאובר ירגיש כמעט כמו מכונית-על. במהירויות גבוהות (מעל 200 קמ"ש) ובעת נהיגה בהילוך חמישי עד שמיני הקרוסאובר נוסע במצב הנעה אחורית בלבד, הדבר מאפשר לשפר את הדינמיקה ולחסוך בדלק. ישנה מערכת היגוי כפול כמו למכונית העל 812 Competizione.

המהירות המרבית היא 312 קמ"ש. רכב מ"גזע טהור" הצליח לעקוף את אסטון מרטין DBX 707 (שהשיג מהירות של 310 קמ"ש) ואת למבורגיני אורוס פרפומנטה (306 קמ"ש). אבל זמן ההאצה מ-0 ל-100 קמ"ש בערך זהה אצלם – 3,3 שניות. עם זאת, "הסוס הגזעי" מאיץ ל-200 קמ"ש תוך 10,6 שניות ובכל עוקף את ה"שור" כמעט בשניה.

דינמיקה
מה תגידו?
18 קולות